Nu de zon elke dag schijnt en de temperatuur stijgt, krijgen we weer met wespen te maken. Veel mensen zijn hier niet blij mee aangezien je bang zijn voor deze vliegende beestjes, maar helaas ontkomen we er niet aan. Dit is al helemaal het geval als er een wespennest gebouwd is in je tuin. In sommige gevallen vind je ze zelfs in je woning, garage of schuur. Je zult het nest dan natuurlijk willen verwijderen, wat je zelf kunt doen met de volgende tips. 

Verwijder een beginnend wespennest

Een klein en beginnende nest wespen bestrijden is gelukkig eenvoudig zelf te doen, hier hoef je zeker geen deskundige in te huren. Trek eerst wel dikke handschoenen aan waarna je het nest dat het formaat van een kleine bal heeft los kunt snijden met een scherp mes. Doe het dan direct in een emmer water zodat het verdrinkt. Hierbij is het van belang dat de koningin sterft, ze zal namelijk op een andere plek een nieuw wespennest maken als ze het overleeft. 

Verdrink een groot nest niet

Waar het gemakkelijk is om een klein wespennest te verwijderen en te verdrinken, is dit anders wanneer je last hebt van een groot nest. Je krijgt dan namelijk te maken met talloze wespen die direct uit het wespennest zullen vluchten als het nat wordt aangezien het omhulsel dan binnen een mum van tijd kapot gaat. De ontsnapte wespen zullen je dan direct aanvallen. Daar zit je uiteraard niet op te wachten, bij een groot nest kun je dus beter een ongediertebestrijder inschakelen.

Sla niet op het wespennest

Ook is het beter om niet op het wespennest te slaan. Het is logisch dat je het volledig gehad hebt met die irritante beestjes, maar om op het nest slaan met een knuppel of stok is alsnog geen goed idee. De wespen zullen je namelijk direct aanvallen met alle gevolgen van dien.

Verbrand het nest ook niet

Veel mensen denken dat het slim is om een wespennest te verbranden, alleen moet je wel weten dat je dan last krijgt van twee problemen. Zo kan je woning hierdoor ook in brand vliegen, wat al helemaal het geval is als het nest in het pand zit. Daarnaast kunnen de wespen die niet direct dood gaan je ook weer gaan aanvallen.

Waar het dus mogelijk is om een klein wespennest zelf te verwijderen, is het bij een groter exemplaar toch echt beter om dit klusje over te laten aan een ongediertebestrijder. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen