Als vrouw zijnde is privacy in de tuin voor mij erg belangrijk. Het geeft me de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van mijn eigen ruimte zonder me bekeken te voelen door de buren of voorbijgangers. Maar soms kan dit lastig zijn, vooral als je een kleine tuin hebt en de huizen dicht bij elkaar staan. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: een houten schutting laten plaatsen.

Meer privacy én decoratief tegelijk

Een schutting plaatsen is niet alleen een effectieve manier om meer privacy in de tuin te creëren, maar een schutting kan ook dienen als een decoratief element dat bijdraagt aan de esthetiek van de tuin. Er zijn talloze stijlen en materialen om uit te kiezen, maar ik heb ervoor gekozen om een houten schutting te laten plaatsen omdat het warmte en gezelligheid toevoegt aan de tuin.

Onderzoek wat je precies wilt van je schutting

Voordat ik een schutting liet plaatsen, moest ik echter wel wat onderzoek doen. Ik heb gekeken naar verschillende materialen en stijlen om er zeker van te zijn dat ik de juiste keuze zou maken. Ik wilde een schutting die duurzaam was, maar ook past bij de stijl van mijn tuin. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een houten schutting met een betonnen onderrand en betonnen palen vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Hout is een tijdloos materiaal dat goed past bij de natuurlijke omgeving van mijn tuin. Het beton zorgt ervoor dat het hout niet of nauwelijks aangetast zal worden. Daarnaast biedt deze schutting voldoende privacy en is deze ook gemakkelijk te onderhouden. Af en toe schoonmaken is voldoende. Als ik op termijn de schutting een kleur zou willen geven, dan kan dat. Maar het hoeft niet per se. Als ik het hout laat zoals het is, zal het na verloop van tijd op een schitterende manier vergrijzen.

Hoe kies je een bedrijf dat de schutting kan plaatsen?

Toen ik eenmaal had besloten welk materiaal ik wilde, was het tijd om een bedrijf te zoeken dat de schutting voor mij kon plaatsen. Ik heb online onderzoek gedaan en verschillende offertes aangevraagd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Giga Schutting. Dit bedrijf heeft prima recensies en hanteert zeer scherpe prijzen. Giga Schutting stuurde een team van professionals om de schutting te plaatsen. Ze werkten snel en efficiënt en hielden me op de hoogte van de voortgang van het werk. De schutting was in een dag geplaatst en ziet er fantastisch uit. Ik ben blij met het resultaat en voel me meteen meer op mijn gemak in mijn eigen tuin.

Sinds de schutting geplaatst is, heb ik veel meer privacy in mijn tuin en kan ik ongestoord genieten van mijn eigen ruimte. Ik kijk nu al uit naar de zomer. Genieten van de zon op mijn eigen terras in mijn eigen tuin. Ongestoord een boek of tijdschrift kunnen lezen zonder telkens maar geconfronteerd te worden met de buren. Heerlijk!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen