Het hostel waar je in het buitenland logeert is waarschijnlijk niet hetzelfde als dat in je woonplaats. Dit kan een geweldig iets zijn als het betekent dat je een nieuwe cultuur leert kennen, maar het heeft ook zijn nadelen. Je hebt je misschien afgevraagd wat voor dingen je nooit moet doen in een hostel als je op reis bent. Daarom geven we hier enkele korte tips voor dingen die je in ieder geval nooit moet doen als je van je verblijf wilt genieten.

1) Vergeet nooit de veiligheidsmaatregelen

De eerste en belangrijkste regel van elke reiziger moet zijn “veiligheid eerst!” Zorg er altijd voor dat iemand weet waar je heen gaat en geef ze ook aanwijzingen, zodat ze weten hoe ze je kunnen vinden als er iets gebeurt. Als iemand je ongepast probeert aan te spreken of aan te raken zeg hem dan streng dat dit niet aanvaardbaar gedrag.

2) Laat je bezittingen nooit onbewaakt achter

Dit is vooral belangrijk in drukke hostels met veel mensen die komen en gaan. Zorg ervoor dat je altijd je paspoort, geld en andere waardevolle spullen bij je hebt of op een veilige plaats opgeborgen.

3) Ga er nooit van uit dat iedereen vriendelijk is

Alleen maar omdat iemand glimlacht en vriendelijk lijkt, betekent niet dat hij dat ook is. Wees je altijd bewust van je omgeving en met wie je praat.

4) Wees nooit bang om hulp te vragen

Als je verdwaald bent, niet weet waar iets is, of je om wat voor reden dan ook onveilig voelt, wees dan niet bang om een personeelslid of een andere reiziger om hulp te vragen.

5) Blijf nooit in een slechte situatie zitten

Als een situatie niet goed voelt, of als je op een of andere manier ongemakkelijk wordt gemaakt, vertrek dan onmiddellijk en zoek een ander hostel.

6) Wees nooit bang om nieuwe vrienden te maken

Hostels zijn een geweldige plek om mensen uit de hele wereld te ontmoeten. Knoop een gesprek met iemand aan en je kunt levenslange vrienden maken.

7) Ga er nooit van uit dat iedereen er om dezelfde redenen is

Dat iemand op reis is, betekent niet dat hij de hele nacht wil feesten. Sommige mensen zoeken misschien gewoon een rustige slaapplaats.

8) Neem nooit te veel mee

Je wilt niet de hele dag met je zware tas lopen zeulen. Neem alleen mee wat je nodig hebt, zodat je kunt genieten van je tijd op ontdekkingstocht zonder je bezwaard te voelen.

9) Geef nooit te veel uit

Hostels kunnen een geweldige manier zijn om geld te besparen op je reis. Geef niet al je geld uit aan eten en drinken in de bar van het hostel. Bewaar je geld voor als je de stad in gaat.

10) Vergeet nooit plezier te maken!

Reizen kan een geweldige ervaring zijn, dus maak er het beste van en geniet!

Hostels zijn zeer zeker een geweldige en goedkopere manier om mensen van over de hele wereld te ontmoeten, en ze kunnen een unieke reiservaring bieden. Vergeet alleen niet altijd je gezond verstand te gebruiken en veiligheidsmaatregelen te nemen, en je zult zeker een geweldige tijd hebben!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen