Heb jij wel eens nagedacht over hoelang je nog in je bestaande woning wilt of kunt blijven? Soms lopen deze twee zaken namelijk niet helemaal synchroon. Je kunt namelijk nog heel lang in je huis willen blijven, maar in je achterhoofd ook wel weten dat dit waarschijnlijk niet zal gaan lukken. De redenen daarvoor kunnen nogal divers zijn.

Het huis wordt te groot of te klein

Veel mensen die gaan verhuizen, die doen dat omdat het formaat van de woning niet meer bij hen past. Vaak is het huis te klein geworden. Dat zie je bijvoorbeeld wanneer mensen zonder kinderen een woning kopen, die op dat moment goed bij hen past. Komen er echter kinderen bij in het gezin, dan wordt het al snel krap. Er zijn te weinig slaapkamers, de tuin blijkt echt te krap of zelfs niet aanwezig of de woonkamer is te klein om met zijn allen in te verblijven.

Andersom kan het natuurlijk ook. Woon je in een groot gezinshuis, omdat je een groot gezin hebt, kan dat te groot aan gaan voelen als de kinderen de deur uit zijn gegaan. Verhuizen is dan minder acuut dan wanneer een huis te klein is geworden, een te groot huis is een beetje een luxeprobleem, maar alsnog kan het een goede reden zijn om eens te kijken of er niet een huis te vinden is dat beter past bij wat je op dat moment nodig hebt.

Het huis wordt lastiger begaanbaar

Is de kans aanwezig dat jouw gezin de komende jaren groter of juist kleiner wordt, dan weet je dat er dus ook een aardige kans is dat je niet eeuwig in je woning zal blijven. Een gewijzigde gezinssamenstelling zorgt vaak voor andere woonwensen of zelfs eisen.

Er kunnen echter nog meer redenen zijn waarom er een verhuizing in het verschiet kan liggen. Veel ouderen geven er de voorkeur aan om gelijkvloers te gaan wonen. Traplopen wordt op latere leeftijd vaak wat lastiger, waardoor de keuze om iets anders te gaan zoeken een logische lijkt. Toch is dat niet altijd nodig: een traplift kopen kan voldoende zijn om het probleem op te lossen. Meer informatie daarover vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/trapliften/

Tenslotte kan het nog de locatie zijn waardoor je weet dat je uiteindelijk zal gaan verhuizen. Misschien weet je nu al dat je later graag wat rustiger gaat wonen, of juist dichterbij voorzieningen. Ook dan weet je dat je niet eeuwig in je huidige woning zal gaan blijven. Is dat voor jou van toepassing? Dan kan het geen kwaad om alvast een beetje om je heen te kijken. Zo krijg je een beeld van waar je zou willen gaan wonen, en wat op dat gebied de mogelijkheden zijn.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen