Je bent wellicht gewend dat je voor een medisch onderzoek een doktersverwijzing moet hebebn. Dit werkt in de reguliere gezondheidszorg in Nederland immers zo. Maar wanneer je buiten de reguliere gezondheidszorg om medisch onderzoek laat verrichten, is deze doktersverwijzing niet nodig. Jij kunt op een moment dat het voor jou schikt zonder een verwijzing onderzoek laten verrichten. Dus, welke medische onderzoeken wil jij preventief ondergaan?

Hoe gezond ben je echt?

Voel jij je eigenlijk altijd fit? Heb jij geen last van lichamelijke ongemakken? Dan is dat natuurlijk hartstikke fijn. Maar dat betekent niet automatisch dat je ook daadwerkelijk gezond bent. Een mens kan namelijk aandoeningen onder de leden hebben die niet altijd direct zichtbaar en/of voelbaar zijn. Het is daarom, ook als jij je fit voelt, waardevol om preventief medisch onderzoek te laten uitvoeren. Tijdens deze professionele preventieve gezondheidscheck wordt jouw gezondheid goed in kaart gebracht. Eventuele aandoeningen en/of risicofactoren kunnen worden opgespoord of worden uitgesloten. Je zult er tijdens een preventieve gezondheidscheck dus achter komen hoe gezond je écht bent. En die ontdekking is natuurlijk onwijs waardevol voor jou als mens zijnde. 

Hersenscan voor inzicht in jouw hersengezondheid

Dat een preventieve gezondheidscheck een goede investering is in jezelf, is duidelijk. Maar hoe ziet een preventieve gezondheidscheck eruit? Welke onderzoeken kun je laten uitvoeren? Er zijn verschillende medische onderzoeken beschikbaar waarmee jij inzicht in jouw gezondheid kunt krijgen. Zou je bijvoorbeeld wel eens willen weten hoe gezond jouw hersenen eigenlijk zijn? Dan kun je kiezen voor een MRI hoofd. Zoals de terminologie al prijsgeeft, is dit een radiologische scan van het hoofd. Het onderzoek wordt ook wel een hersenscan genoemd. Maar eigenlijk is deze bewoording niet dekkend genoeg. Tijdens een MRI scan van het hoofd worden namelijk niet alleen de hersenen zichtbaar gemaakt. Ook andere delen zoals bijvoorbeeld de holten zijn op de scan zichtbaar. Je zou de scan daarom ook wel een hoofdscan kunnen noemen.

Overige beschikbare onderzoeksmethoden

De MRI scan is een veelgebruikte onderzoeksmethode tijdens een preventieve gezondheidscheck. Maar dit radiologische onderzoek is niet de enige populaire medische onderzoeksmethode. Je kunt bijvoorbeeld ook jouw huid preventief laten controleren. Dit kun je laten doen middels een dermatologisch onderzoek. Ben je nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw hart? Dan is er een uitgebreid cardiologisch onderzoek beschikbaar. Je kunt de voornoemde onderzoeksmethoden los laten uitvoeren. Maar het is dus ook mogelijk om meerdere preventieve onderzoeksmethoden te combineren in de bodyscan. Van één gericht medisch onderzoek tot een algehele gezondheidscheck. Het is allemaal mogelijk op een moment dat jij het wilt zonder doktersverwijzing.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen